Los Velez

Los Velez bestaat o.a uit de dorpen Velez Rubio en Velez Blanco.

 

 

Velez Rubio

Velez Rubio is een leuk en gezellig dorpje met diversen (tapas) restaurants. Het dorpje doet nog erg Spaans aan en het ligt maar op 15 minuten lopen van Casa Paco. In het dorp vindt u een leuk park met een grote kinderspeelplaats en tevens is er een groot zwembad met kindergedeelte. Op zaterdag is hier een grote lokale markt.

Verder zijn de prehistorische grottekeningen 'Cuevas of Letreros' de moeite waard om te bezoeken. Tocht er naartoe is leuk, grottekeningen zijn beschermd door de Unesco.

 

Velez Blanco

Velez Blanco is een authentiek Spaans dorpje op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Casa Paco. Vanuit de tuin van Casa Paco is het dorp en het kasteel duidelijk te zien. Het gehele hoogseizoen en in de weekenden buiten het hoogseizoen is het kasteel ook ’s avonds verlicht. Het kasteel heeft vooral van de buitenkant een indrukwekkend voorkomen. Het interieur van het kasteel is in de loop der jaren verspreidt over de wereld terecht gekomen, waardoor het van de binnenkant wat ‘kaal’ overkomt. Woensdag is de marktdag in Velez Blanco.

 

Folklore_2